chikagoto-15-godini-zatvor
Всеки, който насажда страх от срив на банковата система може да се окаже зад решетките

Венцислав Ангелов-Чикагото и другите задържани за диверсията срещу банките може да получат от 5 до 15 години затвор. Това предвижда законът за организаторите и участниците в подобна криминална атака. Подобно деяние е сред най-тежките описани в Наказателния кодекс на страната и се тълкува като вредителство и престъпление срещу държавата, пише “Монитор”. Юристи обясниха, че същото наказание се полага и на хора, които препредават слуховете, например в интернет сайтове, форуми или социалните мрежи.

Всеки, който публикува текстове, в които се опитва да насажда страх от крах на банковата система или предрича фалити на конкретни трезори, също може да се окаже зад решетки за повече от десетилетие.

Венци Чикагото е бивш милиционер, участвал във Възродителния процес. Той е лежал в затвора за участие в мрежа за наркотрафик. Чикагото бе сред идеолозите на Национално движение “Свобода”. Двигателите там бяха синът му Йордан Бонев и Бисер Миланов. С течение на времето обаче двамата се скараха.

Петното пък в момента е в ареста, след като заплашва протестираща и журналист до парламента. Срещу Венцислав Ангелов-Чикагото в Русенския окръжен съд тече дело за международен трафик на наркотици.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>