lugansk-nasilie

Украинските военни обстрелват град край Луганск. В резултат от ударите са изпочупени стъкла на жилищните сгради в града. Няма информация за жертви. По думите на очевидци украинската артилерия се намира по-близо до града, отколкото преди. Те отбелязват, че изстрелите се чуват дори в центъра на Луганск.

Украинският президент Петро Порошенко е информирал германския канцлер Ангела Меркел по телефона, че за последното денонощие прекратяването на огъня в Донецка и Луганска област е било нарушено над 20 пъти от страна на сепаратистите.

Порошенко обсъди начините за прилагане на мирния план и с вицепрезидента на Съединените щати Джо Байдън. Байдън приветства плановете за диалог с гражданското общество в Източна Украйна. Той обаче изрази загриженост, че лидерите на сепаратистите отказват да направят аналогични стъпки към помирение след едностранното прекратяване на огъня от страна на Украйна.

Порошенко от своя страна заяви, че сепаратистите продължават нападенията си, включително с използване на артилерия.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>