Замърсяване – това е кратката дума, която предизвиква не особено приятна асоциация, свързана с чистотата на канализационните тръби. В повечето случаи е добре тази работа да се повери на професионалистите от фирма за отпушване на канали.

Какво да се прави, ако не е възможно да се повика специалист, а запушването трябва да се отстрани веднага? За да почистите канализационните тръби сами, може да ползвате помощта на няколко средства.

Понякога и някои много елементарни начина може да дадат резултат. Като първа помощ може да се използва вряла вода. Водата се налива в отвора на запушения сифон – мивка, вана. Понякога е достатъчно като се направи това да се приключи с отпушване на каналите.

Често причина за слабото изтичане на водата могат да са насъбрали се косми и други мръсотии, от които може да се избавите с помощта на пинсета.

Ако тръбата е още запушена, значи е дошло време да използвате ръчната вакуум помпа,тъй като тя е в наличност във всеки дом. Това е най-безопасното и ефективно средство за отпушване на каналите в домашни условия.

Вземете вакуум помпата и с помощта на нейната гумена чашка покрийте плътно отвора на мивката или ваната. Течността трябва да покрива чашката. Допълнителният отвор, който се ползва като преливник, се препоръча също да бъде запушен. Направете няколко резки движения нагоре – надолу и бързо изтеглете прибора. Повторете процедурата няколко пъти.

Ако запушването не е отстранено, то е дошло време да се пуснат в ход химическите средства за отпушване на канали и почистване на канализационни тръби.

Днес интернет е изпъстрен със съвети на домашни майстори, които предлагат да се използват така наречените подръчни средства за почистване на канализацията. Някои от тях даже пишат за високата ефективност на такива опасни вещества като сярна киселина. Не трябва да се следват такива препоръки, ако не искате да сменяте цялата канализационна система.

Много по-лесно е да отидете в магазина и да си закупите точно каквото ви трябва. Вие ще получите информация за препарата, който ще ви свърши работа. Прочетете внимателно инструкцията за ползване на препарата. Не забравяйте мерките за безопасност, за да избегнете случайните химически изгаряния.

Химическите средства за отпушване на канали и почистване на тръбите са на алкална и киселинна основа. Не трябва да се смесват препарати ма различна основа, защото се неутрализират и няма да получите очаквания резултат.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>