“Липник” е строена специално за срещите между двамата партийни ръководители

Бившата резиденция “Липник” на Тодор Живков, която се намира в лесопарка край Русе, най-после е продадена. След публичния търг, състоял се днес, новият собственик на имота е русенска фирма, предаде БГНЕС.

Частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, който бе натоварен с процедурите по продажбата на трите сгради на резиденцията, не съобщи името на фирмата по нейно изрично настояване.

В наддаването са участвали двама кандидати, и двамата юридически лица от Русе. Те са наддали по една стъпка от началната цена от 314 020 лева, която бе намалена с 20% след първия неуспешен опит за продажба в края на месец май. Резиденцията е била закупена на цена от 394 000 лева, колкото беше първоначалната й тръжна цена при първия търг през май. Тогава публичният търг не се състоя, тъй като кандидатът изтегли предложението си. По неофициална информация интерес към закупуването на “Липник” е проявил “Бони холдинг”, но заради трагичната смърт на собственика Борислав Николов участието в търга е било отменено.

Резиденцията е строена специално за бившите държавни и партийни ръководители на България и Румъния Тодор Живков и Николае Чаушеску и се намира сред горите в красивия Лесопарк “Липник” край село Николово. До продажбата на резиденцията се стигна, след като покойният бизнесмен Мишо Бирата я придоби през 2008 г. в замяна на пет апартамента. След смъртта му стана ясно, че бизнесменът има огромни задължения и бе обявена за публична продан.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>