communications concept: girl using a digital generated smart phone. All screen graphics are made up.

Чудили ли сте дали ще може да кажете това, което искате на близките си, преди да си отидете от този свят? Е в дигиталната ера всичко е възможно. Ново приложение за iPad позволява стилизирането на посланието, което бихте искали да оставите на хората, които обичате след смъртта ви.

С The Last of Me младата дизайнерка Корина Тар не цели да шокира или да предизвика полемики, а да премахне “табуто върху темата за смъртта”. Тя иска да отстрани съпътсващото неудобство, което се настанява винаги при обсъждането на неизбежния край.

Чрез приложението всеки може да планира последните си думи и с какво би искал да бъде запомнен, да посочи шрифт, съпътстващи снимки и подходящи рамки, да остави подписа си, след което да го поръча и така те да стоят на стената на близките.

Тя работи по проекта в продължение на година и изследва как различните народи гледат на темата. “В Сингапур има едно особено безпокойство в това отношение, което идва от безкрайните ни суеверия и културни предубеждения”, казва тя пред сайта Vulcan Post. В момента Корина Тар търси спонсори, за да развие допълнително идеите си за Тhe Last of Me.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>