Производството на килими има многогодишна история. Отдавна е започнало тяхното тъкане за различни битови нужди. Уменията в килимарството се предавали от поколение на поколение в разните народи и носело в себе си традициите и особеностите на културата на съответния регион. Килимарството е сложен и трудоемък процес. Днес освен ръчни изделия се предлагат машинно изработени такива. Ръчната изработка на килим е едно от най-старите изобретения на човека за украсяване и отопляне на жилището. Сега той е незаменима частна всеки интериор.

В килимарството се използват естествени материали, включително и боите. Изделията се изработват от коприна, памук, вълна. Вълнените килими са практични и красиви, които никога не излизат от мода. Вече в продължение на много векове те се използват във всички страни по света. Поставят ги на стената като украшение или ги постилат на пода като създават топло и уютно място в своя дом. С такива аксесоари всяко помещение ще изглежда хармонично и завършено. Сега изборът на подходящия качествен вълнен килим, който идеално да подхожда на вашия интериор е трудна задача, защото предложенията са различни и многобройни.

Изисканите вълнени килими не са просто обикновен елемент на интериора – това са истински произведения на изкуството. Закупуването на такова изделие винаги се счита за изгодно вложени пари. Това е напълно разбираемо, защото срока на ползване на ръчните вълнени килими е повече от 20 или 50 години.

В миналото всеки килим се е изработвал ръчно и за направата му са били нужни повече от година. Ако рисунката е трудна, върху нея са работели няколко майстора едновременно. Сега благодарение на съвременните технологии, процесът не е толкова труден и продължителен.

Предимствата на вълнените килими са много. Тези изделия основно се ценят поради дългия срок на ползване. При правилни грижи за тях те не губят първоначалния си вид даже след 10 години ползване. Това свойство е водещо при изделия само от вълна без други примеси. Вълнените нишки са еластични, а това ги прави устойчиви на износване.

Външният вид на вълнените килими е много привлекателен. В съвременните магазини вие ще намерите огромно количество различни модели вълнени килими. Това може да са традиционно източни, ирански, арабски мотиви или ултра модерни орнаменти и картини. Не по-малко ефектно изглеждат интересните едноцветни големи вълнени килими.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>