roklia

Когато работим в офис, винаги трябва да се съобразяваме с какви дрехи да идваме на работа. Факт е, че много офиси имат различни правила и за да не изпадате в неловки ситуации, трябва още в началото да помолите за конкретика.

Ако са ви направили забележка за полата, с която сте се явили в офиса, а в същото време виждате, че други жени в офиса носят поли, помислете с какво е по-различна вашата, ако изобщо е различна. Огледайте себе си и колежките. Може да сте обула полата с много по-високи токчета, които носите с панталони. Много високите токчета не винаги се толерират в офиса. За да не се случва подобен конфуз, запознайте се с етикета в офиса и  се впишете в него. Това е неразделна част от работата.

Не е нужно да се отказвате от целия си личен стил, но трябва да се научите кога да го приложие безопасно. Трябва да знаете, че правилния подбор на дрехите може да ви помогне да получите по-висок пост.

Женственият стил е едно нещо, да си в костюм е друго. Ако сте склонни към по-момичешки стил – A-образни поли, високи токчета, тежък грим – може да се случи да прекрачите границите. Особено внимавайте за по-винтидж стиловете за офиса.

Започнете бавно с въвеждането на офис визията.  След като сте спазвали дълго време странните „правила“ на вашия мениджър и решите да разчупите правилата, офисът може да възприеме това като промяна в стила, така че започнете бавно. Започнете с носенето на дамски рокли. Обличайте една рокля седмично, не всеки ден различна. Вижте как реагират колегите, какви коментари получавате. В дните, в които не носите поли или рокли на Flaro.bg, носете блейзър с дънки или женствена жилетка със семпъл панталон. Ако имате любим чифт обувки, които носите с полите или роклите си, пробвайте ги с панталоните си и вижте дали се възприемат от околните в офиса.

Поискайте честно второ мнение.  Ако след няколкократно носене на рокля все още се чувствате неудобно, говорете с HR отдела си или с по-старши колеги, на които имате доверие, за да ви дадат честно мнение. Те познават добре офис обстановката и правилата, както и вас, така че може би ще могат да ви дадат по-добра идея как да съчетавате вашия стил с офис изискванията.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>