С приемане на новата наредба за топлоснабдяването няма да се случи нищо изключително.

В това увери Елизабет Павлова, говорител на “Топлофикация” – София относно новата наредба за топлоснабдяването и това как тя ще се отрази на джоба ни.

По думите й клиентите на “Топлофикация” вече са получили фактури, на гърба на които са обяснени новите моменти. Според нея новите фактури ще бъдат максимално опростени.

„Един от най-важните фактори за това колко ще плащаме за парно е потреблението, а то зависи от това дали зимата е студена или не”, каза от своя страна Тодор Кузманов от Асоциацията на топлинните счетоводители.

Новата наредба дава възможност и за ежемесечно отчитане. „Тогава хората заплащат по реалните си суми всеки месец”, каза той и добави, че много голям процент от сградите се ориентират към такъв тип отчитане.

„Това гарантира, че в края на годината, когато правим изравнителната сметка няма да има такива големи разлики за доплащане и довръщане”, обясни още той.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>