Group Of High School Students Running Along Corridor

Детските градини в пострадалия от наводнението варненски квартал “Аспарухово” днес отвориха врати. Кварталът продължава да се възстановява след наводненията и голяма част от децата си останаха вкъщи.

Продължава издирването на изчезналото при наводнението 6-годишно момче. Продължава и извеждането на хора от опасните къщи, 11 от тях ще бъдат разрушени незабавно. Вече има заповеди за освобождаване на 105 сгради, хората за евакуация в тях са 950. Голяма част от живеещите не искат на напускат имотите си, но кметът на града Иван Портних съобщи, че има специален склад, в който може да се съхранява имуществото им.

Тази сутрин 15 доброволци от формирование на Столична община са тръгнали за Варна. Хора от село Бисер с техника също пътуват за града. Остава призивът на Община Варна за машини, които да подпомогнат за разчистването на калта от най-засегнатите райони на квартала. Водата в “Аспарухово” вече е годна за пиене.

Няма сигнали за нови поражения в района на Добрич след падналия снощи дъжд от 4 литра на квадратен метър. Градът остава в бедствено положение. Психолози от Русе работят с пострадалите семейства.

Националната мрежа на здравните медиатори за ромската общност изпрати финансова помощ в града.

Свободните общински жилища в Добрич са 24. Нуждаещите се от дом обаче са много повече. Ще се ползват и бившите студентски общежития. Градът продължава да има нужда от техника за разчистване и дезинфектанти.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>