doktor

Лекар-ординатор от Хасково получи условна присъда за смъртта на пациент от Свиленград. Д-р Кольо Колев от Центъра за спешна медицинска помощ в града се призна за виновен за немарливо отношение към болен и получи присъда от 6 месеца с 3 години изпитателен срок. Освен това ще плати 3000 лв. на майката на починалия Милен Пелев.

Делото е протекло по съкратената процедура, тъй като медикът се признал за виновен, което било прецедент в съдебната практика твърди HaskovoNet.

Пациентът често злоупотребявал с алкохол и бил редовен посетител на Спешното. В края на март му прилошало след употреба на метилов алкохол. Съседка повикала Спешна помощ, на място пристигнали д-р Колев и медицинска сестра. Тъй като пациентът бил видимо пиян, докторът му поставил урбазон и след това екипът си тръгнал. Пелев издъхнал през нощта в съня си, а на сутринта бил открит безжизнен.

Според магистратите д-р Колев е подценил състоянието на пациента. Той се признал за виновен, въпреки предоставените епикирзи, че Пелев е имал малък шанс за оцеляване дори и в болнично заведение.

Решението на хасковските магистрати може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>