fektiven-vrak
Двете получили общо над 4400 паунда, за да се “омъжат” за пакистанци с изтичащи визи на Острова

Две българки, които били наети по Skype да участват във фиктивни бракове, са били арестувани във Великобритания, съобщават британските медии. 21-годишната Теменужка Славчева и 20-годишната Надя Каменова били осъдени на съответно 20 и 12 месеца затвор, след като се признали за виновни пред Кралския съд в Манчестър по обвиненията в заговор за нарушаване на британския имиграционен закон.

Двете жени получили общо над 4400 паунда, за да “се омъжат” за двама пакистанци, които били заплашени от депортиране. 28-годишният мним жених Мухамед Салеем се оженил за Славчева на церемония, на която присъствали служители на граничните власти под прикритие в гражданската служба в Манчестър през февруари.

Салеем, който е осъден на 20 месеца затвор, платил на Славчева 1000 паунда, за да се омъжи за него, след като студентската му виза била анулирана. Четири дни по-рано Салеем станал свидетел на фиктивния брак на Мохамед Шахбаз и Каменова. Шахбаз, който за момента не е арестуван, е подозиран, че е организирал и други фиктивни бракове.

Каменова била вербувана по Skype от леля си, която живеела във Великобритания, и получила 3400 паунда за работата. След като задачата била изпълнена, Каменова помогнала за уреждането на пристигането в страната на братовчедка й Теменужка Славчева.

“Преди присъединяването на страни като България и Румъния в ЕС случаите на фиктивни бракове бяха свързани с “булки” от богати страни като Холандия и те неизменно прекарваха само няколко дни за сватбата във Великобритания, след което продължаваха живота си в своята родина. Като избират булки от бедни страни като България, младоженците биха могли да са убедени, че те ще искат да останат във Великобритания за по-дълго време или да посещават многократно страната”, заяви прокурорът Дейвид Тоал.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>