zalojnik

Четирима френски журналисти, взети като заложници в Сирия от юни 2013 г., са на свобода. Те са били намерени, завързани и с превръзка на очите от турски войници на границата със Сирия, предаде турската агенция Доган.

Малко преди това френският президент Франсоа Оланд обяви пред АФП, че четиримата журналисти вече са свободни и че са в добро здраве въпреки преживяното.

Според турската агенция четиримата са били изоставени от неизвестни мъже тази нощ в ничията земя на границата, разделяща Турция и Сирия, близо до турския град Акчакале. Едуар Елиас, Дидие Франсоа, Никола Енен и Пиер Торес са били открити от патрул на турската армия, който в началото ги помислил за контрабандисти.

Турските ТВ канали разпространиха кадри на четиримата журналисти с дълги коси и бради да влизат и излизат от полицейския участък на Акчакале, без да правят изявления пред камерите.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>