zatvor
Ангелов заяви, че подкрепя валутния борд и той по никакъв начин не бива да бъде сринат

Задържаният вчера в Русе Венцислав Ангелов-Чикагото днес бе освободен след 24-часов престой в ареста.

Чикагото бе пуснат в 16.15 ч. от русенското следствие, след като вчера бе докаран от спецполицаи по подозрение за участие в подриването на банковата система у нас. Обвинение към русенеца не е било повдигнато.

Венцислав Ангелов обясни пред медиите, че е подписал предупредителен протокол да не публикува във Фейсбук информация, която би уронила престижа на банките.

Той сподели, че е очаквал ареста си след няколко свои поста в социалната мрежа и клип в ютюб, за които твърди, че съдържанието им е плод на продължителен и задълбочен анализ, направен от него по темата.

Ангелов категорично заяви, че подкрепя валутния борд и той по никакъв начин не бива да бъде сринат. По отношение на ареста си Чикагото разказа, че е бил вкъщи сам със сина си, когато са дошли баретите. Той подчерта, че не са му показали никаква заповед за арест, въпреки че няма оплаквания от отношението на спецполицаите към него.

Чикагото иска обяснения от вътрешния министър Цветлин Йовчев за начина, по който е бил задържан. След консултация с адвокатите си ще реши дали да си търси правата във връзка с ареста.

В четвъртък клиенти на Първа инвестиционна банка са получили есемеси на мобилните си телефони с неверен слух за финансовата институция. На следващия ден клиенти извиха опашки пред клоновете на банката в цялата страна. Общата изтеглена сума за деня достигна 800 млн. лева. Банката съобщи, че ще работи нормално в понеделник.

Междувременно ДАНС и МВР започнаха проверка по случая срещу неизвестен извършител.

Властите днес обявиха и телефони и електронна поща, на която гражданите да изпращат сигнали – тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95 и press@dans.bg

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>