izbori

“За да се умири държавата, за да се опитаме нещо да поправим, в петък ще отида. Иначе ще кажат Борисов се инати, Борисов проваля”. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви пред журналисти в парламента, че ще участва в консултациите за дата на предсрочните избори.

Това се случва само седмица след като той даде заявка, че няма да участва, защото колегите му “не си държат на думата”. Борисов промени и позицията си, че най-добрата дата за парламентарен вот е 28 септември. Той обяви, че ще поиска избори в средата на септември.

“Ще отида, за да предложа тази дата. Този парламент няма как да работи повече, няма и какво да решава. Това, което им беше важно да си сложат техните хора, те си го решиха. В това не виждам какво може да се консултира”, категоричен е той.

Председателят на ГЕРБ посочи, че в средата на септември хората вече ще са се прибрали от почивка и може да се надява на по-висока избирателна активност, “за да може тези, които победят, да имат моралното право да застанат след това да направят реформите. Катастрофата е тотална навсякъде.”

Попитан как ще гласува за оставката на Станишев като депутат, Борисов посочи, че ще го подкрепи.

Дали червеният лидер има тежест, Борисов обясни, че тя трябва да бъде оценена от българите и неговата партия. “Не мога да оценявам неговата тежест. Знам моята каква е и тя беше много повече от тази на Орешарски. Това е безспорен факт. Тоталната изолация на Орешарски в последната една година, донесе изолация на България в европейски план”, каза още Бойко Борисов.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>