nov-shef-dzf
Атанас Добрев е заемал редица длъжности във фонда, сред които съветник на председателя на Агенцията по горите

Атанас Добрев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие”. Това реши Управителният съвет на ДФЗ на заседанието си от 14.07.2014 г. Кандидатурата на Атанас Добрев е съгласувана с министър-председателя Пламен Орешарски.

“Уверен съм, че максимално бързо ще бъдат подписани всички одобрени близо 2 500 проекта, които бившето ръководство на фонд “Земеделие” забави. Това ще ми даде и моралното удовлетворение за добре свършена работа, за да си тръгна от поста с гордо вдигната глава. Защото оценката за управление на един или друг политик или министър я пишат тези, за които е работил”, каза земеделският министър Димитър Греков.

Атанас Добрев е заемал различни длъжности в ДФЗ в продължение на близо 6 години. Той е бил началник на различни отдели в институцията, която е акредитирана да изпълнява функциите на Агенция САПАРД и на Разплащателна агенция.

От 2007 до 2008 г. е заемал длъжността съветник на председателя на Агенцията по горите. През 2008 и 2009 г. е бил изпълнителен директор на Национален фонд “Българска гора”. От 2009 до 2013 г. работи в частния сектор в сферата на земеделието. От 11 юни 2013 г. е назначен за парламентарен секретар в Министерство на земеделието и храните.

Атанас Добрев е завършил магистратура специалност “Стопанско управление” във Великотърновския университет “Св.Св. Кирил и Методий”. Владее английски и руски език.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>