nasilvane

Жените в плен са най-малко 3000 души и са принудени да работя в специални бордеи, обслужващи членове на ИД.

По-голямата част от джихадистките публични домове са ръководени от жени екстремистки, дошли от Европа и най-вече от Великобритания.

“Екстремистките, начело на бордеите, използват варварски интерпретации на мюсюлманската вяра, за да оправдаят своите действия. Те вярват, че бойците мога да използват пленничките немюсюлманки както си поискат. Британките са се изкачили на върха на женската религиозната полиция в “Ислямска държава” и сега те ръководят тези зверства”, коментира източник на “Дейли мирър”.

Ал-Канссаа е бригада, наказваща жените с “неислямско поведение”, съставена изцяло от жени, оперираща в Рака. Водачка на бригадата е Агса Махмуд – на 20 г. от Гласгоу.

Специалисти смятат, че близо 60 британки са напуснали страната, за да участват в боевете в Сирия.

“Осъждаме по най-строг начин посегателството над жени и деца, които ИД извършва сред малцинствата в контролираните от нея територии. Напомняме на всички въоръжени сили, че сексуалното насилие е чудовищно посегателство срещу човешките права и се смята за военно престъпление и престъпление срещу човечеството”, каза Николай Младенов, специален представител на генералния секретар на ООН за Ирак.

ООН прилага доказателства за извършени от джихадистите изнасилвания на жени, тийнейджъри момчета и момичета от християнските, язидските и др. немюсюлмански общности в Ирак.

“За мъжете от ИД жените са по-нисша раса, които служат само за да доставят сексуално удоволствие и после да бъдат захвърлени или препродадени като роби”, коментира специалист по Близкия Изток пред “Уол стройт джърнъл”.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>