doctors
Преговори за колективен трудов договор започват в Спешната помощ

Лекарите от Спешна помощ отново излязоха на протест, който обаче беше безмълвен. Медиците са подписали документ, че не могат да разговарят с медиите без одобрение на ръководството, съобщи президентът на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев, цитиран от “Хоризонт”.

От сутринта в Центъра се провеждат серия от срещи, последната със синдикатите. Да се увеличат щатните заплати на всички служители на столичната “Спешна помощ”. Това са поискали работещите в Центъра за спешна медицинска помощ по време на среща с временния си директор д-р Александър Златанов.

Така според служителите, дори да бъдат назначени още екипи, допълнителното материално стимулиране за всеки от тях няма да намалее. Все пак се е стигнало до договорка за консултации за нов колективен трудов договор.

Тренчев определи като дълбоко неправилен начина, по който медиците от Спешна помощ взимат по-високи заплати с парите от незаетите щатни бройки. По думите му, заплатите в сектора трябва да са поне два пъти по-високи.

По отношение на необходимата актуализация на бюджета на Здравната каса Тренчев каза, че още първоначално са били против този бюджет, заявили са, че е недостатъчен и са гласували против. Той очаква средствата да бъдат изчерпани до 20 септември.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>