Бетонът се явява основа на съвременното строителство. Но често се случва така, че бетонните конструкции се налага да се разрушат и демонтират. За съжаление, не винаги разрушените конструкции могат да намерят вторично приложение.

Бетонът се разрушава до основи, а после може да се използва за насипване на пътеки, или се извозват отпадъците на определените за целта места.

За да разрушите бетона с подръчни средства, без да прилагате скъпо струващи варианти, е необходимо да обърнете поглед назад в далечното минало, когато не е имало лазерно рязане, химически прахове или механични чукове.

Всичко се е правило с ум и с малко разходи.

Къртене на бетон може да се направи по най-обикновен начин, при който не се използват никакви сложни инструменти и приспособления. Това са достъпни варианти, икономични като парични средства.

Единственото, което е необходимо, е многото време.

Най-обикновен начин е използването на горелка и вода. За това е необходимо с помощта на горелка да се нагрее бетона и нагрятото място се полива със студена вода. Както показва практиката, материалът няма да се разруши веднага.

Необходимо е многократно повторение на процеса, но това е много ефективен начин. Къртенето на бетон ще приключи след 3 – 4 повторения. Останалото ще се довърши с ковашки чук.

При къртене на бетон с подръчни средства се използва слабата му устойчивост на огъване и свиване. За целта е необходим перфоратор, с който да се направят дупки в бетона.

Дупките се правят на разстояния 20 см от края на конструкцията, независимо дали е стена или фундамент.

Къртене на бетон може да се направи с различни химически прахове. Тези специални химически прахове се разширяват при съприкосновение с водата. За да се разбие бетона е необходимо по-малко от ден.

Най-големият разход за да се направи самостоятелно разбиване на бетона е загубата на време. Времето е пари, както всички знаем. За това е по-разумно разбиването на бетон да се възложи на специализирана фирма за къртене на бетон.

В интернет имате възможност да разгледате сайтовете на различни фирми и да изберете подходящата за вас.

Във всеки един сайт са описани услугите, които се предлагат от фирмите за кърти чисти извозва, както и цените.

Връзка с представител на фирмата може да направите чрез посочените в контакти телефони.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>