mini-kuhnia

Минимализма като стил на обзавеждане на дома е още на мода и не се очаква скоро да ни омръзне. Още самото му име ни казва, че трябва да минимизализаме всички вещи и притежания, но как това се случва в интериорния дизайн е повече от интересно. Готови сте да разглеждате да припадък кухни по поръчка, всекидневни и всичко останало? Нека разгледаме няколко полезни съвета при обзавеждане на апартамента ни, за да сме убедени, че наистина това е стилът за нас.

 

Липсата на бъркотия и намаляване на всичко до най-необходимото е основният принцип на минимализма. Намалявайки всичко около нас, си създаваме и душевно спокойствие – по-малко предмети, по-малко време за почистване и по-малко визуални отговорности.

 

Как обаче да обзаведем кухнята си според този стил? Помещението, в което се събира всичко и в по-голямата си част събира всички необходими ни предмети и уреди за приготвяне на храната. Ето и няколко трика, с които обзавеждането на кухнята според минимализма няма да изглежда толкова сложно.

 

Обмислете функционалността на кухнята ви. Започнете като оценявате всички неща, които притежавате и не смятате, че са функционални и помислете какво може да направите с тях. Това може да наложи разместване, което да направи всичко по-достъпно.

 

Планирайте местата за съхранение. За да направите прехода към минимализъм по-лесен в дългосрочен план, се замислете за навиците си на съхранение. Пригответе кутия за ключовете и всички дребни, но важни неща и я оставете на място, където да ви бъде удобно. Така няма да ги търсите всеки път и да се чудите дали не са изпаднали някъде. Помислете също на какви места да подредите съдовете и кухненските пособия по начин, по който да ги достигате лесно, но и да са подредени така, че да има място за всички.

 

В минималистичния интериор много малко предмети са оставени на показ, затова те трябва да бъдат избрани внимателно и да предават правилното съобщение. Може това да е зашеметяващ изчистен полюлей над масата за хранене: освен, че е функционален, той ще добави характер на пространството и дори може да стане фокусна точка.

 

В минимализма всичко е подредено, и това важи с пълна сила и за цветовите палитри. Много несвързани цвята създават визуален безпорядък, който е толкова дразнещ, колкото и физическия. Изберете определена цветова схема и се придържайте към нея.

 

Оставяйте повече празно пространство. Изчистените стени или празните ъгли допринасят пространството да се усеща ефирно и светло. Не ги пренебрегвайте.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>