pojelania

Да бъдеш поканен от приятелите си на различни събития, независимо дали става дума за рожден ден, за новогодишно парти или за забавление, винаги е хубаво. Чувстваш се като част от една общност и ти е добре. Ето защо когато не ви поканят, ви боли.

Не се сещате защо този път не сте поканени на партито. Това може да бъде още по-разочароващо. Ето няколко стъпки, които трябва да предприемете, за да се справите с разочарованието от това, че не сте поканени.

  1. Опитайте се да разберете защо.

Полезно е да започнете, като помислите защо може да не сте били поканени. Както беше посочено по-горе, може да е нещо малко, като например, че домакинът прави малка, формална вечеря с няколко близки приятели и макар да познавате някой от тях, не е задължително да бъдете поканени. Не трябва да се чувствате обезкуражени от това.

Ако не се появят някакви очевидни причини, може да се наложи да стигнете до осъзнаването, че сте пропуснати, поради редица причини, които могат да бъдат и лични.

  1. Попитайте приятелите, ако е необходимо.

Говорете с близките си приятели, за предпочитане тези, които познават домакина. Те вероятно имат някаква представа защо сте пропуснати.

  1. Приемете го и продължете напред.

Щом смятате, че сте разбрали причината или липсата на такава,  приемете я и я преодолеете. Няма смисъл да настоявате да сте с някой, който не ви харесва, или да се самосъжалявате.

След като приемете факта, че не сте били поканени, и разберете, че това се случва на всички в някакъв момент и че всеки се чувства изоставен понякога, е по-лесно просто да се премине от ситуацията.

  1. Не носете болката в себе си.

Приели сте, че не сте били поканени по някаква причина, което е добро. Така че не обиждайте на никого. Носенето на негативна енергия така или иначе не прави нищо добро. Можете учтиво да отправите по подходящ начин своите пожелания за рожден ден. Бъдете максимално тактички, ако става дума за пожелания за рожден ден на момиче.

  1. И все пак се забавлявайте.

В нощта на случая, за който не бяхте поканени, не се бавете у дома си. В крайна сметка ще съжаляваш, ще се чувстваш сам и вероятно ще си мислиш колко забавно имат всички останали, докато седиш вкъщи и не правиш нищо.

Активно правете планове с някого или група приятели и полагайте усилия да се забавлявате добре. Независимо дали става дума за случайна вечеря, последвана от филм, или излизане в бар и среща с нови хора, няма да съжалявате да излезете от къщата и да се забавлявате. Тя също така ще ви напомни за хората във вашия живот, които наистина имат значение, и кои са истинските ви приятели.

Чувството, че не сте готови, никога не е лесно да се справите, така че ако не сте били поканени някъде, следвайте тези пет стъпки и гарантирано ще се почувствате по-добре за каквато и да е ситуация, която ви притеснява.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>