kluchar

Избирането на здрава блиндирана входна врата и наличието на подходящ механизъм за заключване са едни от условията за надеждна защита на дома. Какви са отделните видове патрони и кои са по-сигурните? Какви съвети ще ни дадат от Soslocksmith за осигуряването на максимална сигурност на апартамента?

Какви видове патрони за врата съществуват

Днес технологиите за създаване на отделни заключващи механизми за врата доста са напреднали и към момента на пазара съществуват няколко вида, на най-използваните и доказано надеждните от които ще се спрем:

  • секретни – те са сред най-широко разпространените. Секретното в случая са зъбците по ключа, чието предназначение е подреждането на щифтовете в патронника в права линия за безпроблемното отключване;
  • обичайни – при тях липсват каквито и да е секретни комбинации, а се изисква поместване на отключващия щифт;
  • едностранни и двустранни – в първия случай патронът има само от едната страна отвор за вкарване на ключа, докато при втория подобен отвор има и от двете страни.

Ние от Soslocksmith София съветваме определянето на вида да се извърши въз основа на нужната степен на защита, която е необходима за входната врата. Важно условие също е да купуваме само качествени продукти.

Кои са подходящи в днешно време

Секретните патрони днес са сред най-надеждните и трудни за преодоляване, но трябва да знаем, че няма все още измислен вариант, който да е напълно непробиваем. За да повишим нивото на сигурност, трябва да оборудваме ключалката и с допълнителна бронировка от външната страна, която ще я пази от разпробиване. По-горе споменахме да не пестим от покупката на качествен продукт и в никакъв случай да не вземаме най-евтиния. По-скъпите варианти са със стоманени ламели, които не могат лесно да се срежат или счупят.

Съвети от Soslocksmith за сигурност вкъщи

Важно е да знаем, че колкото по-сложен е работният механизъм на патрона на вратата, толкова по-труден за преодоляване ще бъде той. За да създадете обаче максимална сигурност, в никакъв случай не разчитайте на една степен на защита, а системата за сигурност трябва да е многостепенна. 

Колкото и добър патрон да сте поставили, много важно условие за максималното предпазване на дома от взлом е качеството на вратата и нейния монтаж. Ако това условие не е спазено, то общо взето останалите мерки за безопасност и сигурност почти се обезсмислят. Използвайте също проверени специалисти за монтажа, които са от дълги години на пазара и за тях в интернет има голям процент положителни отзиви. Само тогава можете да сте сигурни, че ще получите качествена и евтина услуга.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>