Дори и вече да сте решили какъв тип филтър ще вземете, при избора може да ви чакат някои „клопки“. Ето как да не попаднете в клопката на измамниците, кой подход към избора на водни филтри е правилен и върху какво трябва да се съсредоточите при покупката.

Грешка 1: Вярване, че „всички болести са от водата“

… и животът без филтър е най-прекият и най-бързият начин да се разболеете от най-сериозните заболявания, включително от рак.

Във ВиК предприятията качеството на водата се следи постоянно и ако водата съдържа всичко, от което се плашим (бактерии и вируси например), тогава постоянните масивни огнища на чревни инфекции биха били неизбежни.

Грешка 2: Не даване на вода за анализ

Просто е: сипете я в бутилка и я занесете в независима лаборатория. Водата от чешмата (както и от кладенци) може да бъде “обогатена” с нещо не особено приятно в зависимост от региона. Някъде има излишък от желязо, някъде водата е прекалено “твърда” или “мека”), на сезон (през пролетта, с топенето на снега, количеството примеси се увеличава), от състоянието на тръбите.

Грешка 3: Покупка на филтър от неизвестен производител

Всички филтри за вода са високотехнологични устройства, което изисква научни изследвания от производителя, наличието на собствени лаборатории и висококвалифициран персонал. Ако за първи път виждате или чувате името на марка, влезте в сайта, вижте кой е, от коя година компанията работи, какви разработки има.

Грешка 4: Филтрирате само питейна вода

Ако анализът на водата е показал съдържанието на соли, вар или желязо в горната граница на нормата или дори над нея, тогава е най-добре да се инсталира централен основен воден филтър, който ще доставя пречистена вода до целия апартамент или дом.

Грешка 5: Игнорирате живота и разходите за резервен филтър

Касетите за канални филтри, дюзи за кранове, филтри за мивка, основни филтри, както и мембрани за осмотични системи за пречистване на водата трябва редовно да се сменят. Срокът на експлоатация на патроните е от един до три месеца, мембраните са около 2 години.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>