klimatik

Климатиците днес се смятат за най-съвременните и икономични отоплителни уреди. Както всички други продукти, така и за тези имаме широка гама от разновидности, които обаче доста могат да ни объркат при избора. Ето защо ние от Thermostylebg решихме да дадем малко повече инфо по темата и основните особености, при които се отличават отделните видове.

По какво се различават климатиците, що се отнася до цени и екстри

Съвременните климатици за дома и офиса от Thermo Style представляват термопомпи (въздух-въздух), чийто екстри основно са насочени към това да направят уреда максимално икономичен и да осигурят най-добър възможен комфорт в помещението. Това включва, но не само: 

  • прецизно насочване на струята въздух, чрез избягване на пряко въздействие върху хората в стаята;
  • климатиците още се делят на различни класове на енергопотребление – А+, А++, А+++ – при най-многото плюсове има и най-голяма икономия на електроенергия. Тези обозначения в режим на отопление и изстудяване могат да се различават;
  • тези съвременни електроуреди могат да пречистват и въздуха в стаята чрез специалните си системи за йонизация и филтри за улавяне на праховите частици във въздуха.

 

Това е само малка част от възможностите на съвременните климатични системи за дома и офиса, които трябва да се вземат под внимание при избора.

Можем ли да открием качествен на достъпни цени

Това е възможно само ако сме добре запознати с нуждите ни и изберем климатик, който отговаря на тях, без излишни екстри, от които всъщност не се нуждаем. От друга страна, за предпочитане е да заплатим първоначално малко по-голяма сума за премиум клас, който обаче в дългосрочен план със своята икономичност ще си възвърне заплатената сума с лихвите. Това ще се случи, като ни осигурява максимален комфорт през жегите, студените зими и ниските цени на сметките за ток всеки месец.

 

Желателно е да изберем инверторните решения, които в сравнение с обичайните, се отличават с нисък шум по време на своята работа, издръжливост при ниски външни температури (-15°C), по-голяма дълготрайност и т.н. 

Кои са най-важните характеристики

При избор на климатик, значение има кубатурата на помещението и съответно трябва да бъде подбран и уреда с нужния капацитет. Важна особености тук, е че ако избирате уреда за отопление е препоръчително той да има подходящ запас от мощност, така че при по-ниски външни температури, компресора да не се товари максимално. Ако например колебанието Ви е между 7 и 9 BTU, то по-големият е за предпочитане.

Още препоръки от Thermostyle

За да използвате оптимално климатика, след като направите правилния избор, е редно да знаете и как функционира той. Правилната експлоатация и поддръжката му в добро работно състояние ще Ви помогне да удължите неговия живот. Правете редовни профилактични почиствания на праховите филтри и се доверете на експертите от Термо Стил за годишната основна поддръжка.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>