Бижутата не се поднасят само като ценен подарък. Понякога те стават семейна реликва и се предават от поколение на поколение. Най-често това са златните медальони.

Медальон от злато – това е сложно за изпълнение украшение. Неговите размери обикновено са около 5 см в диаметър. Много често формата е овална или кръгла, но се срещат и много оригинални решения. Например, съвременните бижутери предпочитат класиката при златните медальони – сърце или във форма на цвете.

Вътре в медальона може да бъде поместено нещо важно – снимка, талисман или нещо много лично. Именно за това той е много лична вещ и рядко се показва на показ.

За бижутерите направата на медальони от злато е истинска възможност за експерименти и поле за фантазия. Можете да си закупите готово бижу, или да поръчате по ваше желание да се изработи нещо уникално.

Кръглите златни медальони често се украсяват със скъпоценни камъни. Оригинално изглежда и плетеница или растителен орнамент. Бижутерите напоследък изработват медальони със сложен дизайн. Това е много младежки вариант на изпълнение.

Ако вие искате вещ, която после ще се предава в поколенията, трябва до детайли да обмислите всичко и да поръчате отварящ се медальон от злато с инкрустация. Камъните се избират най-различни. Когато медальонът е класически по форма и цвят, ще му подхожда рубин или изумруд. Такава изработка от злато е много оригинална.

Освен сложните форми, може да експериментирате с цвета. Например, медальон от бяло злато с камъни ще изглежда много необичайно, ако го украсите със сапфир или диаманти.

От гледна точка на аксесоарите екстравагантните медальони са с прекрасен елегантен външен вид и са в състояние да направят от спортната тениска и джинсите привлекателна дреха.

Античните златни медали, разбира се, могат да вземат ума на много хора. Това са изключително скъпи миниатюрни украшения. И работата не е само до това, че е антика, а защото цената на златото непрекъснато расте в продължение на много години и, естествено, се явява високата цена на изделието.

Получавайки уникален медальон, вие получавате не само злато, а и късче богата историята.

Ако се съмнявате в автентичността или цената, то вие винаги можете да получите оценка от експерт.

Истинските антични златни медальони могат да бъдат в лошо състояние, въпреки че, като правило, за такива неща се полагат големи грижи.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>