Всеки има различна представа за почивка. Някои предпочитат екскурзия, защото могат да видят различни интересни места, други да си полежат на брега на морето, а трети – почивка в планината.

Разходката в планината открива пред човек нов, удивителен свят, в който всичко е друго и необикновено. В планината е света на силните и смели хора, те ще протегнат ръка за да помогнат, не могат да лъжат, защото планината не търпи лъжа.

В планината се обграждаш с красотата на гори и поляни. Тук е спасението от големите сиви жилищни сгради, отровните изпарения, монотонността на живота.Планината дава сили, оформя характер, укрепва волята.

Не е важно на колко години си. Всеки може да намери време да се измъкне от света, пълен със суета, и да навлезе в света на планината, където небето е синьо, а горите високи, където на всяка крачка се усеща древността, където от век на век се предават легенди.

Да прекараш зимната ваканция на планина е истинско удоволствие. Всеки планински курорт има своите красоти и предлага различни зимни спортове.

За да бъде зимната почивка както я заслужавате, трябва да откриете и подходящо място за почивка след дългите разходки в планината. При избор на хижата или хотела цената е важен фактор.

Ако сте решили да почивате в Рила планина, то хотел Ален Мак е вашето място – прекрасни условия на изгодни цени.

Чистият въздух в планината е най-доброто лекарство за белите дробове, поели толкова вредни вещества в големия град.

Само в планината вие може да забравите за всички проблеми, да се насладите на великолепните пейзажи, да се изкъпете в някоя бистра планинска рекичка. Многото разработени маршрути ще разкрият пред вас живописната картина на планината.

Зимата е хубаво да усещате под краката си снега, да чувате в ушите си вятъра, а не шума на автомобилите. Съвременните високопланински курорти предлагат великолепни трасета и всякакво оборудване за зимните спортове.

Има ресторанти, кафета, дискотеки – никой няма да скучае.

Любителите на силните усещания могат да намерят за себе си в снежната планина още едно развлечение – сноуборд. Разбира се, когато се говори за планина, не може да се отмине и алпинизма – активен спорт за хора с добра физическа подготовка.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>