russia

Руснаците отбелязват Деня на Русия. Декларацията за държавния суверенитет на Руската Федерация е приет на днешната дата. В страната ще има различни чествания по повод празника.

Президентът Владимир Путин ще връчи държавните награди за постижения в областта на науката и технологиите, литературата и изкуството, както и хуманитарната дейност, съобщава “Фокус”. Това ще стане на тържествена церемония на Ивановския площад в Москва.

Физикът и математик Виктор Маслов, специалистът по космическа медицина и биология акад. Анатолий Григорев, музикантът и диригент Юрий Башмет и писателят Фазил Искандер, са сред тазгодишните лауреати.

Концерт на популярни руски изпълнители ще има довечера на Червения площад в руската столица. на него трябва да присъстват над 30 хил. души. Сценичното оформление ще бъде решено в спортна стилистика с елементи от руския фолклор и култура. Ще бъде направен визуален паралел между победата на Русия на олимпийските и параолимпийските игри, присъединяването на Крим, предстоящото световно първенство по футбол в Бразилия и “Деня на културата на Русия”, съобщават организаторите.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>