Министърът на земеделието и храните Димитър Греков ще поиска оставките на ръководството на Държавен фонд “Земеделие” на заседанието на управителния съвет на фонда на 3 юли. “Има много оплаквания към ръководството”, обясни той, цитиран от БГНЕС.

По думите му най-важният въпрос, който стои на дневен ред за ДФЗ, е разпределението на над 60 млн. лева, които земеделските производители трябва да получат. 4 млн. лв. от тях ще отидат за компенсиране на загубите при пропадналите от наводненията площи.

Греков заяви, че има реална възможност заседанието на управителния съвет на ДФЗ да не се проведе и ако то отново бъде отложено, това означава че през следващите два месеца производителите няма да могат да получат предвидените средства.

“Не е важна оставката нa един или друг, а хората да си получат парите, тъй като все още не се раздадени компенсациите за миналата година и това го бавим вече 1 месец”, каза още министърът.

Той увери, че Агенцията за борба с градушките няма да остане без средства и ще й бъдат отпуснати 2,5 млн. лeвa. “Взели сме предварително ракетите за третиране на облаци и няма опасност да се получи недостиг на средства”, подчерта земеделският министър.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>