Instagram style filter silhouette of a successful woman or girl arms raised celebrating at sunrise or sunset in front of the New York City Skyline

Големият град гъмжи от народ, конкурентен е и предизвикателен. С други думи, това е мястото за един млад човек. Ето няколко причини защо:

Порастваш бързо

Ако прекараш дори една седмица в голям град, ще осъзнаеш, че тук хората изобщо не съчувстват на проблемите ти и са изцяло погълнати от своите собствени. Неслучайно е толкова широко разпространено сравнението с джунгла – само силните оцеляват.

Висока скорост

В минутата, в която прекрачваш прага на дома си, стрелките на часовника се забързват и трябва да ги догониш. Налага се да избутваш тълпата, за да хванеш автобуса, да пресечеш улицата тичешком, за да избегнеш готовата да те помете вълна от автомобили, стигаш до офиса и започваш да бързаш и в работата си, защото всички останали също бързат. И така всеки ден…

Сблъсък с грамаданско его

Къде работят “важните” хора? На върха на високите сгради в големите градове естествено. Когато си на 20 години, по всяка вероятност ще се чувстваш като попаднал в “Дяволът носи Прада”. След години обаче ще се обръщаш назад и ще ти е смешно, дори ще си благодарен на арогантния си побъркан шеф, който те е направил достатъчно силен, че нищо да не те събаря.

Прозорец към света

Големите градове са изпълнени с възможности за младите хора. За кратко ще можеш да се сприятелиш с хора от “всякаква черга”, което ще разшири хоризонта ти и ще ти помогне да си дадеш ясна сметка за собственото ти място в този гигантски шарен свят.

Правилно бюджетиране

Ако се налага всеки месец да кихаш по 200 лева за квартира до Орлов мост, ще ти се налага да си правиш сметката за да изкарваш месеца. А и всичко е по-скъпо в големия град, така че репликата “Няма да излизам тази вечер, трябва да спестявам” спира да ти е чужда.

Колекция от синини и наранявания

Някой задник в офиса ще те направи на две стотинки при най-малката грешка или пък лудият съсед ще ти се развика с или без причина, може и да бъдеш повален на земята от поредния костюмар тежкар, който се е затичал към джипа си докато уговаря някоя важна сделка по телефона. Свиквай да си невидим и заяквай от раните си.

Мечтаната работа е именно тук

В родния ти град нямат нужда от PR, Python developer, Project manager или каквото още там ще повторите на майка си двеста пъти и тя пак няма да успее да го запомни, но пък ще ви осигури достатъчно финанси докато завършите образованието си, че и след това.

Гениалните идеи плуват в тълпата

Вдъхновението е пропито в големия град, не само защото са изпълнени с изживявания и екшън, но и поради простата причина, че имаш възможността да попаднеш сред интересни хора. Общуването с интелигентни идейни приятели винаги е сто процента полезни за всички участници в процеса.

От нищо нещо

Малкият апартамент означава по-малко мебели, малката спалня побира по-малък матрак и в малкият гардероб има място за по-малко дрехи. Да се научиш да се жертваш става от само себе си. В замяна обаче получаваш други предимства – култура, забавления, разнообразие и т.н.

Скуката издава единствено липса на въображение

Тук винаги се намира по някой готин концерт или интересна прожекция, в краен случай можеш да пробваш нов вид кухня или да видиш изложба в градската галерия. В големия град репликата “няма нищо за правене” просто не е позволена и издава абсолютна и тотална липса на въображение.

По материал от Elite Daily

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>