photo of two female doctors smiling towards the camera

Ако си сред най-умните хора на планетата се оказва трудно да си намериш правилната половинка. Ето защо най-големият сайт за запознанства в САЩ – match.com, започна да работи върху проблема с американския клон на организацията за хора с висок коефициент на интелигентност Менса.

За да се регистрира успешно, човек трябва да има над 98% по скалата за интелигентност или да докаже, че е член на Менса. Има и такса от един долар за провеждане на онлайн тест за нивото на умствените възможности. Хората, успели да влязат в елитната група с IQ над 130 точки, могат да общуват чрез специална система за запознанства, наречена Mensa Match.com.

Членовете на тази група притежават възможността да добавят към профила си изискване, че искат да се запознаят с човек с IQ на гений. Само един на всеки 50 американци може да успее да се регистрира в това приложение. Звезди като Куентин Тарантино и Стийв Мартин са сред малкото привилегировани, способни да влязат в елитната група на умниците.

По данни на Match 80% от техните потребители смятат за изключително важно да бъдат с някого със същото ниво на интелигентност.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>