pregovori-barekov

Лидерът на ББЦ Николай Бареков предлага диалогичен формат за преговори относно предсрочните избори и кани ГЕРБ и Реформаторския блок.

“Нека да седнем и да се разберем за предсрочния вот. Ако Борисов откаже такъв разговор, то той ще потвърди моята теза, че БКП управлява ГЕРБ, тъй като повечето членове на партията му са членове на БКП. Това значи, че БКП в момента има две партии – ГЕРБ и БСП”, заяви Бареков от Брюксел, където участва в поредица срещи на Европейските консерватори и реформисти като член на Изпълнителното й бюро.

Бареков посочи, че на срещите си с шефове на ЕНП в Брюксел, ги е уведомил, че преговорите с ГЕРБ се затрудняват. Обяснил, че причина за това е, че в тази партия 2/3 са комунисти, начело с Борисов, който трябва да се отърси от своята зависимост и от миналото си.

Евродепутатът дава 48 часа на Бойко Борисов да даде отговор дали е съгласен за съвместни преговори. Бареков призова лидерът на ГЕРБ да определи политическите си възгледи, “дали е ляв или десен, защото продължава да се заиграва с ДПС и да обслужва техните интереси”, смята Бареков.

“Той бяга от преговори за изборите и по този начин оставя на власт кабинета “Орешарски”, тъй като БСП и ДПС няма как сами да определят дата на вота”, обясни Бареков. Той каза, че с поканата си дава шанс на лидера на ГЕРБ да покаже, че не е зависим от сегашните управляващи. Според него Борисов изпадал във все по-голяма зависимост от силни политически фигури.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>