burgas-tenis

Бургас ще бъде домакин на международен турнир по тенис за мъже до 15 юни, който ще се проведе на кортовете в парк “Езеро”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Състезанието е за професионалисти, носи точки за световната ранглиста, а наградният фонд е 10 000 долара. Организатори са Община Бургас, тенис клуб “Черноморец Бургас” и Българска федерация по тенис. Турнирът започва на 7 юни с квалификации във формат 48 участници.

От тях ще останат 8, които от 9 до 15 юни започват участие в основната схема, която е с 32 участници. Във всички дни срещите започват в 10.00 и продължават до 18.00 часа. Паралелно със сингълите ще има и турнир по двойки.

Участниците са от над 20 държави. Сред тях са всички български национали без Григор Димитров – Тихомир Грозданов, Димитър Кузманов и др. Основни конкуренти за титлата ще им бъдат Маркос Гиралди от Испания, Фелипе Ескобар от Колумбия и Никита Кривонос от САЩ. Финалният мач ще се играе на 15 юни от 10.00 часа.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>