domains

Високата популярност на блог сферите през последните пет – шест години действително показва, че никак не са малко хората, които се занимават с оптимизация. Блоговете са инструмент, с който се подобрява видимостта на един уеб сайт, чрез създаването на трафик. А резултатите в една от най-ползваните търсачки Google значително ефективно се оптимизират чрез така наречените PBN domains или в превод брог мрежа от домейни. При посещението на блоговете, в които има статии на различни теми, например свързани с мода, технологии, предприемачество и други посетителите намират връзки. Точно тези връзки водят до сайтовете които оптимизатора се стреми да популяризира.   Когато изграждането на връзки става от много на брой блогове то това води до насищане на търсачката и тя класира сайта на по-висока позиция. Чрез блог мрежата от домейни се повишава рейтинга и алгоритмите отчитат, че има интерес към съответната уеб страница. Естествено е това да се осъществява с определен контрол върху броя на изгражданите връзки, тъй като на практика рискувате да си навлечете доста сериозно наказание от търсачката. Блог мрежите се делят на два вида – публични и частни. Специалистите предпочитат частните, тъй като тук могат да осъществяват по-голям контрол върху съдържанието и наистина ефективността от оптимизацията е в пъти по-голяма.

Приоритетните инструменти, които оптимизатора използва за да осъществи целите никак не са малко. Съществуват страшно много възможности, които Интернет пространството предлага и то е свързано с проверката за собственик а домейн who is, избор на свободен домейн, проверка за разширения ,които също могат да бъдат купени с цел да се елиминира конкуренцията. Може би всички тези проверки са задължителни, но тази от регистъра за домейни и повече от решаваща.  Информацията е много повече от необходима за оптимизирането на всеки бъдещ сайт.  За да се проследи развитието на домейна от началото на неговото съществуване се прави анализ на класирането му и позиционирането му в търсачките. Справката, която се прави наистина се сравнява с тази, която е характерна за фирмите в търговския регистър. Тук има публична информация, която наистина с данни, които са важни за това да се вземе решение дали домейна да бъде закупен или не. Твърде многото наказания от Гугъл могат да се окажат пречка за подобряването на класирането на сайта и неговото популяризиране. Тогава независимо от това какви инструменти използвате като блог мрежи от домейни или други ще се окаже доста трудоемък целия СЕО процес и дори скъпо неефективен. Затова проверката е наистина задължителна и получената информация е от полза за да предприемете каквито и да е действия.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>