SOFIA, BULGARIA - FEBRUARY 14, 2016: Monument to Russian Tsar Alexander II, called locally "the liberator. Monument faces the National Assembly of Bulgaria with the Radisson Blu hotel behind.
Оценка за служебния кабинет може да бъде дадена след изборите, коментира Николай Бареков

В партията нещата следват естествения си ход. Това каза лидерът на “България без цензура” Николай Бареков в интервю за Радио Фокус.

Към формацията във времето след изборите са се записали още 15 000 членове, предстои тя да направи свои структури и по селата, а всичките шестима депутати, напуснали своите парламентарни групи през последните месеци, избраха да работят за ББЦ. “При нас никой не е дошъл за постове и власт, защото знаят, че сме в тежка конфронтация с Борисов. Двамата депутати, които напуснаха “Атака” през последните дни, дойдоха при нас, точно с ясното съзнание, че искат да участват в политическа формация, която ясно заявява, че ще се противопостави на завръщането на ДПС и ГЕРБ във властта”, каза още лидерът на ББЦ.

По думите му ББЦ е единствената партия, която е алтернатива на ГЕРБ и ДПС.Според него, казаното вчера от Радан Кънев е доказателство, че Реформаторският блок е под контрола на Борисов. Според него най-страшното нещо ще бъде ДПС и ГЕРБ да са във властта и да управляват заедно.

За новоназначения служебен кабинет Бареков посочи, че оценка може да бъде дадена след изборите. “Пред себе си това правителство има една цел – честни избори, за да не се повтори случаят “Костинброд”, смята лидерът на ББЦ. Според него назначението на Йордан Бакалов е точно попадение. “В правителството има много проевропейски и прозападни хора и няма как да не ги подкрепя. Този кабинет е едно намигване към хората, които преди време бяха по площадите със СДС. Единственото спорно име е на самия премиер, който беше изключен от БСП, а след това стана участник в протестите, но те бяха подкрепени от Плевнелиев, така че изборът му изглежда логичен, надявам се да спазва конституцията”, каза Бареков.

Според него Близнашки и Бакалов трябва да направят добър тандем, който да не позволи опорочаване на изборите. Факт е, че за момента президентската институция е единствената легитимна у нас, защото е пряко избрана от народа – предишният кабинет отдавна изгуби легитимация и сега това правителство е единственият вариант за изход, защото от политическа кризата стана социална.

Бареков добави, че КТБ трябва да се оздрави, защото вече се използва като огън, от който се палят предизборни компромати и да се сатанизира случилото се с нея. Тя трябва да бъде оздравена и защото има много хора, които си чакат парите от там. “Ако тези хора излязат на улицата през септември, защото не са си взели парите, това би изкривило резултатите и на изборите”, каза Бареков.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>