Всички процеси в организма, в това число и стареенето, са свързани с регулаторната мощ на главния мозък. Тя зависи от броя на активните неврони. При тези клетки, както е известно, няма митоза и това налага да се съхранят без промяна.

Количеството на невроните е постоянно, ако няма нарушения в снабдяването с кислород и необходимите елементи чрез кръвта. Невроните имат голяма чувствителност към подобни нарушения като се има предвид техния малък размер, малка цитоплазма и много малки запаси от необходимите вещества.

Съвременният живот се характеризира със забързан ритам, хората са непрекъснато заети с решаване на трудни задачи. Стресът се натрупва, създава се непрекъснато нервно и и психично напрежение, което оказва отрицателно влияние на клетките на мозъка.

Към факторите на стреса се добавят липсата на физически натоварвания и токсичното влияние на околната среда. В резултат растат склеротичните явления, кръвоносните съдове губят еластичност и проводимостта им намалява. Нарушава се кръвообръщението, преди всичко церебралното и от това страда главния мозък.

За запазване регулаторната мощ на главния мозък се провеждат процедури за насищане с кислород. Това е ключ за здравето на целия организъм, осигурява се функционирането на всички органи и тъкани. Това се постига в барокамерата.
Барокамера – това е отлично средство за преодоляване на метеорологичните зависимости.

В какво се заключава нейното действие? Пациентът се намира в полухерметична кабинка, при това циклично се променя налягането около атмосферното и се подава кислород. Пациентът усеща колебанията на налягането по цялата повърхност на кожата. Тези колебания се предават и на другите органи на тялото.

Положителното лечение с кислород в барокамерата дава своя ефект в следното:
– регулаторната мощ на мозъка нараства, повишават се интелектуалните възможности;
– подобрява се състоянието на съдовата система, нормализира се кръвообръщението;
– изчезват спазмите в церибралните съдове;
– повишава се кръвоснадяването на всички тъкани на организма;
– стените на съдовете стават еластични и в резултат на това се напълват с кръв всички съдове;
– артериалното налягане се нормализира;
– отстраняват се обезпокоителните проблеми със сърцето, подобрява се самочувствието;
– намалява се зависимостта от метеорологичното време;
– намалява опасността от склероза, инсулт, инфаркт;
– стареенето се забавя.

Благодарение на своите уникални свойства, барокамерата оказва благотворно въздействие на целия човешки организъм.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>