Helping Business to survive. Drowning businessman getting lifebuoy from another businessman. Business help, support, survival, investment concept. Vector colorful illustration in flat style

Готов съм да предложа начин за излизане от кризата на медията и за запазването на журналистите и работещите там. За да се случи това, ще трябва съдът да уважи молбата ми в телевизията да влезе синдик. Towa заяви бившият изпълнителен директор на медията Николай Бареков.

Той отправи апел към мениджърите на TV7 да подадат оставки. По думите му заради тях телевизията е напусната от стотици служители от всички отдели, включително от отдел “Финанси” и “Човешки ресурси”, които са от времето на Любо Павлов и Диляна Грозданова и са живата история на тази медия.

Според него губещи от ситуацията в TV7 са множество известни лица като Катерина Евро, Иван и Андрей, и Емил Кошлуков. “Състоянието на TV7 е катастрофално. Надявам се, че съдът ще се произнесе до часове в моя полза, за да мога да предложа на синдика спасителен план. Решенията на мениджмънта на TV7 са пагубни и оставят на улицата огромен брой висококвалифицирани кадри”, смята още той.

Лидерът на “България без цензура” отбеляза също така, че TV7 няма да може да си плати вноската към НУРТС и има опасност да загуби цифровия си ефир. Той алармира, че под въпрос са и мачовете от първенството, както и кой ще построи стадиона на Ботев-Пд.

“Имам данни, че са фалшифицирани десетки договори, като по този начин са нанесени вреди на множество продуцентски компании и журналисти. Лично предупредих Карбовски, че обявяването на фалит означава, че той губи правото на юридическа защита, която му се полагаше по мое време за иска на “Телеман” срещу него за милион и половина лева”, подчерта Бареков.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>